



<u>Agenda</u> Regional Launch of the Second International Decade for People of African Descent in the Asia Pacific Region

Friday, 27 June 2025

Local Time

8:30-10:30 Islamabad 9:00-11:00 New Delhi 10:30-12:30 Bangkok, Jakarta 11:30-13:30 Manila, Beijing 12:30-14:30 Seoul, Tokyo 14:30-16:30 Melbourne 15:30-17:30 Fiji 16:30-18:30 Auckland

Modality

The regional launch for Asia and the Pacific will be convened in a hybrid format, with online participation on Zoom and in-person venue at the UN Resident Coordinator's Office in Manila, the Philippines (Conference Room 15AB, UN House, Mandaluyong City).

Language

The event will be conducted in English.

Agenda (in Manila time)

Time	Item	Speakers
11:15-11:30	Registration	
11:30-11:35 (5 min)	Welcome Remarks	Moderator: Mr John Phillip BINONDO, Senior Fellow, Resident Coordinator's Office for the Philippines Ms Heike ALEFSEN, Regional Representative, OHCHR Regional Office for the Pacific
11:35-11:40 (5 min)	Opening Remarks	Mr Arnaud PERAL, United Nations Resident Coordinator in the Philippines
11:40-12:00 (20 min)	Keynote Speech	Ms Bina D'COSTA, Chairperson, Working Group of the Experts on People of African Descent

12:00-12:15 (15 min)	Building on Resilience and Resolve: Addressing Unfinished Business and Prioritizing Action in the Second Decade	Mr CHRISTIAN Lambang Fonye, President, Asia Pacific Network for People of African Descent (APN)
12:15-12:25 (10 min)	Presentation of the Second International Decade for People of African Descent	Ms Hanae HANZAWA, Anti-Racial Discrimination Advisor for Asia and Pacific, OHCHR Regional Office for South-East Asia
12:25-12:40 (15 min)	Inspirational Stories	Prof. Paul IJI, Pro-Vice-Chancellor, Fiji National University Mr Anthony UNOR, Co-Founder, Africa- Southeast Asia Ubuntu Network Advocacy Center (ASAUNAC) and Southeast Asia African Tales Regional Coordinator
12:40-13:10 (30 min)	Q&A, Open discussion	Moderators: Mr CHRISTIAN Lambang Fonye, President, APN Mr John Phillip BINONDO, Senior Fellow, Resident Coordinator's Office for the Philippines
13:10-13:15 (5 min)	Closing	Ms Cynthia VELIKO, Regional Representative, OHCHR Regional Office for South-East Asia